dinsdag 3 april 2012


Gisteren hebben we de peultjes gezaaid, in een hele grote bloempot die we toch nog hadden staan.
't Zal afwachten worden wat het gaat doen, maar dat zien we vanzelf. We moesten wel eerst de "erwten in de week leggen" want blijkbaar moeten die eerst water opnemen en kiemen. En water opnemen doen ze, ze worden wel bijna 3 keer zo groot en binnen 3 dagen zit het eerste puntje van een wortel er al aan.
Dus gisteren geulen in de aarde in de pot gemaakt, daar water in en dan mag je de erwten (zaden van peulen) in die richels leggen en aanvullen met grond. Schijnbaar moeten er nu binnen een week kleine plantjes boven de grond gaan komen.............we zullen zien.
Omdat de vorst ons de afgelopen 2 dagen toch overviel en we niet alle planten en bomen goed af konden dekken, hebben we van bamboe palen en plastic dat toch nog in onze schuur stond, een ware "tent" gebouwd............het wordt er zowaar 20 graden in overdag. Wat zullen de planten dat lekker vinden.


Vandaag was het weer een hele gezellige dinsdag............kleindochter in huis, die de oren van ons hoofd brabbelt. Je komt de dag wel door met zo'n gezellig kind in huis.
Vanmiddag de swap op de post gedaan en wat boodschapjes. Van het mystery-brei-project zijn inmiddels heel wat deeltjes klaar..............het is wachten op het laatste patroontje. Daarna kan de boel opgevuld en in elkaar gezet worden.
Zoals je ziet wordt het een roomkleurige .................... (resultaat volgt ;-)).
Vanavond nog maar eens wat naadjes sluiten en misschien verder met een ander breiwerk wat ik nog heb liggen, maar wat geen haast heeft.
Morgen weer een gezellige kleindochter-dag voor de boeg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten