zondag 1 april 2012

Toch een heerlijke zonnige zondag op de 1e april:


Hier was het toch weer een tuin-dagje. De sla, tomaten, aardbeien, paprika's, radijsjes enz. staan afgedekt.......de fruitbomen hebben een plastic hoes en over de kruiden staat ook een kunststof tentje...........we waren d'r best vroeg uit vanmorgen en zagen de daken van de achterburen nog wit worden van het aanvriezen, maar het was strak blauw en zonnig hier. Buiten hebben de vogeltjes s’morgens vroeg voer gehad; bolletjes en zaden, want het is hier altijd een vogelparadijs........er zitten kool- en pimpel- en staartmeesjes, winterkoninkjes, roodborstjes, verschillende soorten vinken, mussen, sijsjes, merels, spreeuwen, duiven en kauwen. Vanuit ons raam aan de achterkant, kijken we uit op een pergola waar dat voer aan hangt en het is er altijd een drukke bedoening......zo leuk om te zien.

We zijn lekker naar een kwekerij in België gereden (de buikpartij werkte mee!!!!!) en we hebben een Gieser Wildemannetje, vol met bloesem, meegenomen.  Twee soorten geurende klimrozen en twee soorten sterk geurende rozenstruiken wilden ook heel graag mee. Wat lavendel kon ook niet ontbreken natuurlijk……zeker niet omdat die in de aanbieding was, en een doosje zaden voor boterboontjes. We verheugen onszelf nu al op een geurende tuin, waar we ook nog uit kunnen eten ook.

Wat handwerken betreft, ben ik bezig met een mystery project………..zo leuk. Van een hele leuke hyves-breister, krijgen belangstellenden, dagelijks een patroondeel door. Dat breien we, zonder te weten wàt we breien (hoewel ik van het begin af aan wel een heeeeeeeeeeeeeel sterk vermoeden had ).  A.s. woensdag volgt de ontknoping en krijgen we foto’s te zien, van wat het uiteindelijk moet worden.


Eerst moet a.s. dinsdag een “swap-doos” op de post. Swappen betekend ruilen en ook dit project is aangestuurd door de hyves-dame. Zij heeft uit de “hoge hoed” koppels getrokken en die stellen moesten voor elkaar een swap maken met een patroontje, een zelfgemaakt kadootje, iets lekkers en handwerk materialen voor in totaal een bedrag van een tientje. Het was een paas-swap, dus komende week wordt ook dat allemaal duidelijk…………..ook al spannend en leuk!!!! Het was in ieder geval heel leuk om het pakket samen te stellen. ‘K heb wel even achter de oren moeten krabben en heel goed na moeten denken, want ik kende mijn swap-partner helemaal niet en kon ook weinig vinden over eventuele hobby’s en interesses. ’N Sprong in het diepe dus…………….’k hoop maar dat ze het pakket leuk vind.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten